DJURKLINIKEN i Skellefteå
ÖPPETTIDER Måndag-Fredag 8.00 -16.30 Lunchstängt 11.00 -12.00 TELEFONTIDER Vardagar 08.30 -10.00 samt 14.30 - 15.30 Tel: 0910 - 560 04
Den vanligaste anledningen till  att man kastrerar sitt djur är att man önskar avlägsna ett hormonorsakat beteende, t ex orolighet vid brunst, revirkissande,  mm. Därför måste man genom kastration avlägsna de körtlar som producerar hormonerna. Vid sterilisering avlägsnas inte körtlarna utan äggledaren eller sädesledaren knipsas bara av. Vi utför inte sterilisering på honkatter eftersom en steriliserad honkatt fortsätter med sitt löpbeteende, vilket hon inte gör efter en kastrering. Katter kastreras efter 6 månaders ålder. På hund varierar åldern beroende på ras. Operationen är ett rutiningrepp och innebär i normalfallet inga större risker för djuret. Medicinsk (kemisk) kastrering innebär att man injicerar ett chip under huden på vaken hund.  Det används på friska, okastrerade och könsmogna hanhundar för att framkalla tillfällig ofruktsamhet. Chipet löses sakta upp och utsöndrar hormoner i låg dos som undertrycker frisättandet av det manliga könshormonet testosteron. Injektionen måste upprepas med jämna mellanrum för bibehållen effekt. Din veterinär kan berätta mer och ni kan tillsammans avgöra om kemisk kastrering är ett bra alternativ för Din hund. OBSERVERA att det är karenstid för tävling och utställning.      Se SKKs hemsida.
©  Djurkliniken i Skellefteå -  S:a Järnvägsgatan 50 - 931 32 Skellefteå -  Tel 0910-560 04
DJURKLINIKEN  i Skellefteå
Den vanligaste anledningen till  att man kastrerar sitt djur är att man önskar avlägsna ett hormonorsakat beteende, t ex orolighet vid brunst, revirkissande,  mm. Därför måste man genom kastration avlägsna de körtlar som producerar hormonerna. Vid sterilisering avlägsnas inte körtlarna utan äggledaren eller sädesledaren knipsas bara av. Vi utför inte sterilisering på honkatter eftersom en steriliserad honkatt fortsätter med sitt löpbeteende, vilket hon inte gör efter en kastrering. Katter kastreras efter 6 månaders ålder. På hund varierar åldern beroende på ras. Operationen är ett rutiningrepp och innebär i normalfallet inga större risker för djuret. Medicinsk (kemisk) kastrering innebär att man injicerar ett chip under huden på vaken hund. Det används på friska, okastrerade och könsmogna hanhundar för att framkalla tillfällig ofruktsamhet. Chipet löses sakta upp och utsöndrar hormoner i låg dos som undertrycker frisättandet av det manliga könshormonet testosteron. Injektionen måste upprepas med jämna mellanrum för bibehållen effekt. Din veterinär kan berätta mer och ni kan tillsammans avgöra om kemisk kastrering är ett bra alternativ för Din hund. OBSERVERA att det är karenstid för tävling och utställning.      Se SKKs hemsida.
ÖPPETTIDER Måndag-Fredag 8.00 -16.30 Lunchstängt 11.00 -12.00 TELEFONTIDER Vardagar 08.30 -10.00 samt 14.30 - 15.30         
©  Djurkliniken i Skellefteå -  S:a Järnvägsgatan 50 - 931 32 Skellefteå -  Tel 0910-560 04
DJURKLINIKEN i Skellefteå
ÖPPETTIDER Måndag-Fredag 8.00 -16.30 Lunchstängt 11.00 -12.00 TELEFONTIDER Vardagar 08.30 -10.00 samt 14.30 - 15.30
Den vanligaste anledningen till  att man kastrerar sitt djur är att man önskar avlägsna ett hormon- orsakat beteende, t ex orolighet vid brunst, revirkissande,  mm. Därför måste man genom kastration avlägsna de körtlar som producerar hormonerna. Vid sterilisering avlägsnas inte körtlarna utan äggledaren eller sädesledaren knipsas bara av. Vi utför inte sterilisering på honkatter eftersom en steriliserad honkatt fortsätter med sitt löp- beteende, vilket hon inte gör efter en kastrering. Katter kastreras efter 6 månaders ålder. På hund varierar åldern beroende på ras. Operationen är ett rutiningrepp och innebär i normalfallet inga större risker för djuret. Medicinsk (kemisk) kastrering innebär att man injicerar ett chip under huden på vaken hund.  Det används på friska, okastrerade och könsmogna hanhundar för att framkalla tillfällig ofruktsamhet. Chipet löses sakta upp och utsöndrar hormoner i låg dos som undertrycker frisättandet av det manliga könshormonet testosteron. Injektionen måste upprepas med jämna mellan- rum för bibehållen effekt. Din veterinär kan berätta mer och ni kan tillsammans avgöra om kemisk kastrering är ett bra alternativ för Din hund. OBSERVERA att det är karenstid för tävling och utställning.      Se SKKs hemsida.
©  Djurkliniken i Skellefteå -  S:a Järnvägsgatan 50 931 32 Skellefteå -  Tel 0910-560 04